+386 (0)7 457 44 70
info@univerzal.si
0

  KRMILNI MEHANIZMI

  Končniki, volanski drogovi, aksialni zglobi za traktroje, tovorna vozila, avtobuse in viličarje. Vrhunska kvaliteta - več kot 30 let - Univerzal.si

  KONČNIKI, KOTNI ZGLOBI, VOLANSKI DROGOVI, AKSIALNI ZGLOBI

  KONČNIKI
  Kaj so končniki in drogovi


  Končniki in volanski drogovi so deli krmilnega mehanizma podvozja, ki uravnavajo zračnost. Končnik je kroglični zglob, ki se nahaja na levi in ​​desni strani na obeh zunanjih koncih volanskega droga. Kroglični zglob na krmilnem drogu prenaša silo na priključne sestavne dele in kompenzira premike v dveh dimenzijah. Varnost in odpornost zgloba/ končnika igrata pomembno vlogo pri krmiljenju in vožnji traktorja ali drugega vozila / stroja.
   

  Kdaj se morajo zamenjati končniki ali drogovi


  Končniki / zglobi / drogovi se morajo zamenjati kadar v končnikih pride do zračnosti. Zračnost je posledica dejavnikov, kot so: 
  • Sunkovita vožnja po neravnem terenu, ki neugodno vpliva na elemente podvozja, kot so končniki.
  • Končniki slabijo tudi z leti oz. prevoženimi km.
  Končniki, v katerih je prisotna zračnost, pri manjših spremembah smeri volana, v isti meri ne spremenijo smeri koles oz. vožnje. To vam lahko daje občutek nepopolne kontrole nad vozilom, saj se smer koles ne spremeni za toliko, kot bi se sicer v primeru, da pri končnikih ni prisotna zračnost. V primeru večje zračnosti končnikov lahko slišite tudi udarce, ki se pojavijo ob vožnji po neravni cesti. S tem se poslabša krmiljenje in poveča se obraba pnevmatik. Ni nujno, da odpovesta oba hkrati, lahko je to le končnik na eni strani in v tem primeru se menja le tistega. 
   

  V podjetju Univerzal d.o.o. že več kot 30 let proizvajamo in obnavljamo: 

  ZA: TRAKTORJE, TOVORNA VOZILA, AVTOBUSE, VILIČARJE IN GRADBENE STROJE. 


  Naši proizvodi so izdelani v skladu z vsemi normami in dimenzijami originalnega proizvajalca vozila ali stroja. Na prvo mesto postavljamo  kakovostne materiale, in preverjene postopke izdelave, kar zagotavlja visoko kakovost končnega proizvoda in za uporabnika dolgoročno varno uporabo vozila ali stroja. Zglobi / končniki v našem podjetju so podvrženi nenehnemu optimizacijskemu postopku, v katerem se uporabljajo najnovejše tehnologije, kot so posebna ohišja ali sestavni deli najvišje kakovosti. 

  >> Smo dobavitelj za prvo vgradnjo končnikov, aksialnih zglobov in drogov za traktorje znamke Agromehanika.<<

   

   Ob nakupu strankam nudimo >>1 leto garancije na izdelke <<

                              
                   Kontaktirajte nas!

   

  KONČNIKpopravilo končnikakončniki - sestavKONČNIK ZA TRAKTORMenjava končnikaKončniki - sestav
  0
  Prijava / Registracija