+386 (0)7 457 44 70
info@univerzal.si
0

  NOVICE IN NASVETI

  Novice in uporabni nasveti iz področja strojne obdelave kovin, delovanja in uporabe volanskih mehanizmov, varnostnih ventilov in drugih kovinskih izdelkov - Univerzal d.o.o.

   

  Kako deluje varnostni ventil

  Varnostni ventil je zasnovan za odpiranje in razbremenitev presežnega tlaka ali vakuuma iz posod ali opreme. Hkrati pa je namenjen za zapiranje in preprečevanje nadaljnjega sproščanja tekočine/plina  po ponovni vzpostavitvi normalnih pogojev.
   
  Regulacijski varnostni ventil je varnostni element zasnovan za zaščito posode ali sistema pod tlakom med dogodkom nad tlakom.
  Nadtlačni dogodek se nanaša na vsako stanje, ki bi lahko povzročilo zvišanje tlaka v posodi ali sistemu, ki presega določeni konstrukcijski tlak ali največji dovoljeni delovni tlak.

  Varnostni ventil zagotavlja, da tlak dovodnega medija ni presežen. Če se tlak dovodnega medija dvigne nad nastavljeno vrednost, se dovodni medij priključi na odzračevanje, dokler tlak ne pade pod nastavljeno vrednost. Varnostni ventil spada v skupino tlačnih ventilov – tlačnih varnostnih ventilov.  

  V našem podjetju proizvajamo naslednje vrste varnostnih ventilov: >> Celoten opis in proizvodni program varnostnih ventilov <<


  Kako deluje varnostni ventil - vakuum ventil, izdelan v našem podjetju, si oglejte v posnetku: 

   


  Kaj je tlačni varnostni ventil

  Tlačni varnostni ventil je element za razbremenitev tlaka, ki se začne odzvati, ko tlak preseže največji dovoljeni delovni tlak. Tlačni varnostni ventili ščitijo prostore pod tlakom ali tlačne posode (npr. ogrevalne in parne kotle, cevovode, reaktorje) pred povečanjem tlaka, ki ni sprejemljiv za tlačno opremo ali tlačni sistem. Ko je nastavljeni tlak presežen, se v ozračje ali v razdelilnike odvajajo plini, hlapi ali tekočine.

   

  Kje se uporabljajo tlačni varnostni ventili

  Uporabljajo se v sistemih za potrebe:

  • kemijske industrije,
  • plinske industrije,
  • procesne industrije,
  • pakirne linije v prehrambni industriji,
  • zdravstva, 
  • tiskarske in grafične industrije, 
  • drugih sistemov, ki delujejo pod tlakom.
   
  SicherheitsventilSicherheitsventil - Federbelastete Sicherheitsventile Kako deluje varnostni ventilVakuumventilKako deluje varnostni ventilSicherheitsventilmontageVarnostni ventil

  Posodobljeno: 11.12.2019

  0
  Prijava / Registracija